Ateljé Helene – en välsorterad tygbutik

Ateljé Helene – en välsorterad tygbutik

För några månader sedan flyttade tygbutiken Ateljé Helene från Rydebäck till grannorten Gantofta, söder om Helsingborg. Ateljé Helene firade 75-årsjubileum i år. Ursprungligen låg butiken i Helsingborg och hette då Salong Helene en ateljé som sydde upp vackra klänningar åt de rika i staden. Idag är Ateljé Helene en välsorterad tygbutik där du, precis som förr i tiden, kan få hjälp att få kläder uppsydda.

Liselotte Reimer tog som fjärde ägare över Ateljé Helene för 1,5 år sedan. Med en passion för tyger och att sy bestämde hon sig för att köpa butiken och börja ett nytt kapitel i livet som egen företagare, vilket hon inte ångrar.

Ett brett sortiment av tyger, sybehör och knappar

Anledningen till att Liselotte valde att flytta till Gantofta vara att de hon behövde tillgång till en större lokal som kunde rymma alla tyger och sybehör. Hon berättar att:

– Det kommer nya kunder hela tiden, även långväga, eftersom jag har ett brett och unikt utbud som inte de traditionella sybehörs- och tygaffärerna har. Hos mig finns tyger av alla de slag – bl.a. tyger till kläder, möbeltyger och gardintyger. Jag har också ett brett sortiment av sybehör och knappar. Standardknappar finns överallt, men inte lite roliga udda knappar, så det har jag satsat på. Liselotte fortsätter:

– Sedan så har jag ett stort utbud av dekorband av alla de slag, som kan användas till lampor, kläder och möbler. Skulle det vara så att jag inte har något hemma som kunderna efterfrågar så tar jag in det på några dagar. Mitt mål är att hålla en hög servicenivå så att mina kunder är nöjda!

Få hjälp att sy upp nytt och att laga

För den som brukar brottas därhemma i frustration med sin symaskin finns istället hjälp att ta av Ateljé Helene. Liselotte berättar:

– Jag klär om dynor och lagar kläder, båtkapell och hästtäcken – ja, allt. Jag konstruerar även mönster och syr kläder i passande tyger. Eftersom jag tycker om att få klura på saker för att komma på nya lösningar lyder mitt motto ”ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”, säger Liselotte.

Nunna på möhippan

Ateljé Helene kan vara lösningen för den som ska gå på maskerad, bröllop eller delta i en möhippa eller svensexa:

Jag hyr ut frack, smoking och diverse maskeradkläder, berättar Liselotte. Det finns t.ex. maskeradkläder så att en hel grupp på en svensexa kan klä ut sig till munkar.

Ta dig tid att känna och titta

I jämförelse med att köpa tyg i en webbutik, finns det många fördelar med att istället kunna vara på plats i en fysisk butik – kunderna kan känna på tyget, slipper eventuella fraktkostnader och de behöver inte beställa en minimilängd av ett tyg.

Folk älskar att gå omkring här och titta, säger Liselotte. Jag brukar säga till kunderna att de inte ska räkna med ett besök på fem minuter, utan att de ska gå runt och titta i lugn och ro – det finns mycket att se. Priserna behöver inte vara dyrare i butik än på nätet, utan jag har valt att ligga prismässigt på ungefär samma nivå som webbutikerna, avslutar Liselotte.

Dela